torstai 22. syyskuuta 2016

Kuvia kotoani

Siirränpä tämän nyt tähän. Tämä on jo kolmannessa paikassa, kun oikeastaan en halunnut näitä nettiin laittaa, mutta jotenkin tuli vain tehtyä niin, vaikkei kai kuuluisi, kun nettikirjoittaminen kysyy etäisyyttä tai sitä alkaa inhota, häiritsee arkea, jos on liian lähellä omaa elämää.

* * *

Kirjoittelin sisustamisesta hyvän ohjeen http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2015/08/sisustamisesta-yms.html

* * *

28.11.2016  Nämä kuvat ovat siis kotoani Savonlinnassa. Savonlinna on alle 30 000 asukkaan maaseutukaupunki Etelä-Savossa. Mikkeli on 200km Helsingistä pohjoiseen ja Savonlinna 100km Mikkelistä itään. Puolivälissä on pienempi paikkakunta Juva ja kai saman verran Savonlinnasta itään Parikkala lähellä Venäjän rajaa, mutta lähin rajanylityspaikka on kauempana etelässä Lappeenrannassa.
Savonlinna on tunnettu keskiaikaisesta ritarilinnastaan Olavinlinnasta, joka on Ruotsin vallan ajalta alunperin, ruotsalainen arkkitehti mutta suomalaisten rakentama. Nykyisin linnassa järjestetään heinäkuiset oopperajuhlat, jotka ovat kovin suuri ja hieno tapahtuma. Ennen olisikohan 30km Savonlinnan keskustasta itään Punkaharjulla järjestettiin kesäisin Retretin taidenäyttely, mutta se loppui muutama vuosi sitten, meni konkurssiin.
Joitakin kuvia Savonlinnasta http://savolaisuudesta.blogspot.fi/2016/11/kuvia-savonlinnasta.html
Tämä blogi kertoilee jotakin Savonlinnasta, eikä paljon muuta.

* * *
Tässä kuvia kodistani, ketä lie kiinnostavat, jokainenhan sisustaa ihan eri tavalla. Olen siis asunut Savonlinnassa nyt seitsemän vuotta ja niistä viimeiset viisi Nätkin kaupunginosassa.
Letters from High Places  http://lettersthatihavegotten.blogspot.fi/
(taulujuliste http://www.ateneum.fi/tule-meille/museokauppa/
(oma kirjoitukseni tuosta kuuluisasta Gallen-Kallelan maalauksesta http://harmaahapset.blogspot.fi/2016/02/kommunikaatiosta-nuorempien-kanssa.html  , juliste maksoi 8 euroa + saman verran posti)
kartta on maailman alkuperäiskansoista
kuvan soittimet, joilla nykyisin soittelen, Savonlinnan Soitinkulmasta (vanhan hyvälaatuisen kitaran viedessäni sain kauniisti soivan ukulelen 20 eurolla)
huonekalut enimmäkseen Espoosta kirpparilta tai halpakaupasta
viherkasvit enimmäkseen Savonlinnan K-citymarketista (esim. tuo isoin palmu eli traakkipuu oli 12,5e siellä 1,5 vuotta sitten )
Eri paikkakunnilla on ihan erioloista tavaraa, vaikka periaatteessa niitä kai myydään paikkakunnalta toiselle kysynnän mukaan, niin käytännössä kumminkin asuinpaikka määrää, minkätyylisiä tavarat ja huonekalut ovat. Nojatuolini ja laatikosto ovat Helsingistä, koristehyllyköt, tuolit (muttei sirkuspallit), radio ja kukkaviltti Espoosta, Savonlinnasta ompelukone, telkku, jalkalamput ja kuvan hyllyt sekä keittokomeron pikkupöytä. Helsingissä tavarat ym jättivät tilaa elämälle, joka soi tunnelmallisena yhteisön viisauden kantamana, mutta samalla jostain tuli elämänkielteinen urautuma, mikä lie jöö, joka pilasi elämän. Espoossa taas oli kaikki kivasti mutta sanoi samalla kkrraaahhhh ja oli liian hidastahtista. Savonlinnassa tyyli on mukavuudenhaluinen ja magnifient kai oopperan ja mökkeilyn myötä, mutta loppujen lopuksi jää aina miettimään, onko ruoka liian suurella painotuksella ihan vain typeryyttään. (Savonlinna lienee niitä paikkakuntia, joilla ihmiset käyvät shoppailemassa kauempaakin, jos tyylistä pitävät, esim. joku helsinkiläinen tuttu oli aikanaan käynyt päivämatkalla Savonlinnassa vaate- ym ostoksilla, muistelen. Se on kai yksi matkailu- ja taidepaikkakunnan vetonauloista. Mutta yöpyminen on eri juttu, kun täällä Savonlinnassa on vaikuttanut vaaralliselta.)
http://paratiisiteoria.blogspot.fi/2016/11/ostoksissa-onnistumisesta.html
Yksi huone per asukas on luksus mutta enemmän huoneita tekee apeaksi. Yhteen huoneeseen mahtuvat vain parhaat tavarat ja ikävät täytyy tilanpuutteen vuoksi heittää pois. 


Maalaus seinällä oli jotenkin rankka,lieneekö aiheensa vuoksi vai koska oli niin näkyvällä paikalla. 
Vaihdoin seinälle omat vesivärimaalaukseni sieltä onnistuneimmasta päästä. http://akvarelliblogini.blogspot.fi


Olen tässä elellyt pieni alue kerrallaan, kun niin on vaihtelevampaa ja siis viihtyisämpää olla kotosalla.


Kalevala syvällisenä monikerroksisena luettuna (kirjoitukseni Kalevalasta http://paratiisiteoria.blogspot.fi/2016/09/kalevalasta.html ) tuo tuollaista tiedostavuutta, samoin taiteet, luonto ja uskonto.

Puinen hevosen rintakuva Savonlinnan torilta puuveistosten ja tuohirasioiden myyjältä, sain alennuksessa 15 eurolla, vaikka se on kovin hieno ja ilmeikäs, kai liotetusta pinnalta hiukan kuivuneesta puusta taidolla veistetty. Se ei tosin tavallisesti ole pöydällä vaan paikallaan CD-hyllyn päällä.

Kulttuurivaikute: Suomi, Brasilia, Unkari ja toki Savonlinna ja pääkaupunkiseutu (mistä olen kotoisin)  Suomessa erityisesti, plus ukulele/paratiisisaaret.Minulla lienee tunnusomaisena piirteenä, että on hyvä järki koko ajan mukana kaikessa, mistä johtuen olen kirjoitellutkin niin paljon. Tyylilajiin vaikuttaa myös eräopaskurssi ja maalaaminen sekä aiempi liikuntaharrastus.

Ikkunanäkymiä tuossa kuvituksena http://opisuomalaisuus.blogspot.fi/2014/02/vuodenkierto-ja-henkinen-hyvinvointi.html (eivät ole niin näyttäviä vaan yritin siihen kuvata sellaista, mikä olisi aika tavallista monessa paikassa, joten lukekaapa tuo sisustusohje, se tuo puihin näyttävyyttä, vaikka teillä olisi puita vähemmän! sisustusohje http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2015/08/sisustamisesta-yms.html )
Tämä on Nätkin kaupunginosassa Kaartilantie 15 ja kolmen aika samanlaisen kerrostalon välinen pihametsikkö, mutta tämä on vaarallista aluetta asua ja kulkea: jos alue kiinnostaa sinua, niin lue murhanvaaroista, asuntoja välittää www.vuokraovi.com -> Savonlinna  . Savonlinnassa ovat kaupunginosat kukin omantyylisensä, vähän kuin ihan erityyliset paikkakunnat. Näissä taloissa Nätkillä naapurusto vaikuttaa olevan ison kapasiteetin ihmisten tavalla kuin merkkihenkilöt ja lapsia on kovin vähän ja nuorta väkeä ei lähes ollenkaan.)


Sain jotkin alueet kivoiksi ja näyttäviksi, kun ajattelin siivoamista kodin laittamisena kivaksi asua. 
Siivoamisesta kivemmalla tavalla  http://tienraivaajat.blogspot.fi/2016/08/siivoamisesta.html
Ehkä vähän samaan tapaan kuin saman blogin laskunmaksuohjeessa http://tienraivaajat.blogspot.fi/2016/08/laskujen-maksusta.html .
(Taiteiden oppimisesta olen kirjoittanut blogeissani: maalaamisen oppimisesta http://akvarelliblogini.blogspot.fi/2013/05/koiran-valokuvaus-ja-maalausohje.html ja musiikista  http://musiikkipaivakirja.blogspot.fi . )

Vaikken niin ehkä osannutkaan sisustaa kaikkea hienosti, niin kokeilkaa kumminkin tuota sisustusohjettani http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2015/08/sisustamisesta-yms.html ! Siinä on esim. tuo, että miten saa ikkunanäkymästä näyttävän. Ja muutenkin yritin onnistuneilta osin juuri poimia ymmärrystäni sisustamisesta siihen. 
Oman tiensä löytämisestä, ikkunanäkymä esimerkkinä, kirjoitin tuollaisen http://tunteetjatekemisentapa.blogspot.fi/2017/03/miten-valitsemme-oman-tiemme.html

Jos haet jotakin näkemyksellisyyttä, joka ehkä näissä kuvissa näkyy, niin luepa blogejani. Niitä on monta. Blogilistani näet nimeäni klikkaamalla.

* * *

3.3.2017 
Kerrostaloasunto voi olla monenlainen sisältä. Niin kuin jos ikkunasta näkyy puita,

voi valita vehreän tai puistomaisen tai kaupunkimaisen näkymän valitsemalla, minne

oleskelu ja kulkureitit ikkunanäkymiin nähden painottuvat, ottaen esim.kiehtovasta

kirjasta tms mielessäpyörivästä aihepiiristä teeman, jota vaalii sisustuksessa.

Niin myös sisällä voi, vaikkapa kierrätystavaroiden avulla, valita teeman, joka

tekee huoneesta erihenkisen: on vaatteet, viherkasvit, kuvat, pehmeä,

urasuuntautunut, karu, koriste-esineitä, mökkeily, käsityöt, musiikki, vuodenajat,

asumismukavuus, käytännöllisyys, kirjat, tietokone, lemmikit, ym teemoja, mistä nyt

on kiinnostunut. Ja vaalimalla tiettyjä teemoja, pitämällä ne esillä, hyvillä

paikoilla, kätevästi ja hyvänhenkisinä, saa senhenkisen kodin. Mutta samalla tarvitsee olla samaan tapaan jokin onnistunut viihtyisä näkemys asuinseudustaan: tämä on rauhallinen sisäpiha, vehreä esikaupunkialue tai pittoreski katunäkymä, lapsiperheiden asuinaluetta, tms* * *
13.3.2017   Luen Itä-Savoa ja MeNaisia sekä kuuntelevan vähän Radio Deitä. Lisäksi olen luontoharrastunut ja harrastan musiikkia ja olen opetellut maalaamaan. Niistä kaikista näyttäisi oppivan jotakin sisustamisesta, jotakin tenhoa. Savolainen elinympäristö tuo oman värinsä. Minulla on kaksi seurakoiraa, jotka myös vahtivat.

19. maaliskuuta 2017

22.8.2017   Hankin uuden verhon, joka ei ole niin kuuma kesällä. Tämä kuvio on jotenkin elämänlaadulle parempi kuin vanha ruskea-valkoinen syksyaiheinen kukkaköynnösverho, mikä oli valintaperusteenani.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti